لوبیا,کاشت لوبیا,مراحل کاشت لوبیا,

لوبیا,کاشت لوبیا,مراحل کاشت لوبیا,

SafiNews Agency

دوشنبه 26 آبان 1399 - 15:26 شناسه خبر: 3724 بازدید : 157 توسط:

مراحل کاشت لوبیا برای مدرسه

مراحل کاشت لوبیا برای مدرسه

صافی نیوز/ به منظور کاشت لوبیا برای مدرسه، دانه‌های لوبیا را بخیسانید. سپس لوبیا را بین دستمال گزاشته، آن را مرطوب و درجای گرم و نسبتا تاریک قرار دهید.

یکی از درس‌های عملی از کتاب کار علوم که دانش آموزان ابتدایی بایستی با آن آشنایی پیدا کنند شیوه کاشت گیاهان، مراحل رشد و نیازهای غذایی گیاه برای رشد و نمو است. دانه لوبیا یکی از گیاهانی است که به سادگی در گلدان رشد می کند. این گیاه به صورت بالارونده رشد میکند و رشد و عملکرد خوبی در گلدان دارد و دارای گل های سفید کوچکی می باشد، همچنین این گیاه رشد سریعی دارد و بعد از هفت تا سیزده هفته پس از کاشت می توان آن را برداشت کرد. بنابراین انتخاب آن برای آموزش مراحل رشد و شیوه کاشت و نگهداری از گیاه برای دانش آموزان بسیار مناسب است.

همچنین دانش آموزان میتوانند نحوه رشد و ریشه زدن لوبیا، نحوه آبیاری، مدت زمان ریشه زدن و رشد آن تا موقع رسیدن به ساقه، برگ و ...را برای خود در دفتری ثبت کنند و به مدرسه بیاورند و برای همکلاسیهای خود توضیح دهند.

در این مطلب مراحل کاشت لوبیا برای مدرسه و آموزههایی که دانش آموزان بایستی از روند رشد این گیاه فرا بگیرند را گردآوری نمودهایم.

 

نحوه کاشت لوبیا برای مدرسه (جوانه زدن گیاه)

وسایل مورد نیاز: چند عدد دانه لوبیا، دستمال، گلدان کوچک، خاک گلدانی

  • ابتدا دستمال كاغذی یا دستمال پارچه‌ای نازکی را از وسط تا كنید. آن را لوله كنید و درون ظرفی قرار دهید.
  • می‌توانید از لیوان یکبار مصرف یا شیشه های خالی مربا و ... برای این منظور استفاده کنید.
  • ابتدا دانه لوبیا را یک شب در آب خیس کنید تا پوسته آن مقداری آب را جذب کرده و نرم شود. پس از یک روز ، آبی که به گیاه می دهیم از راه پوست جذب قسمت ذخیره ای دانه می شود و قسمت سخت دانه را نرم میکند.گیاهک دانه در این صورت فعال شده و به سرعت شروع به رشد می کند.
  • دانههای لوبیا را بین دستمال گذاشته و هر روز به آن آب بدهید.
  • ظرف حاوی دانه لوبیا را در محل گرم و دور از نور مستقیم خورشید بگذارید.
  • بعد از چند روز گیاهک لوبیا خارج می‌شود.
  • شما می‌توانید برای کامل شدن رشد دانه لوبیا، لوبیای جوانه زده را به گلدانی کوچک انتقال دهید.
  • برای کاشت لوبیا در گلدان، اندازه گلدان حداقل باید 20 سانتی متر باشد.
  • مطمئن شوید که ته گلدان به اندازه کافی سوراخ برای خارج شدن آب اضافی داشته باشد.
  • دمای مناسب برای رشد لوبیا 18 تا 21 درجه سانتی گراد است. پس از قرار دادن گلدان در بیرون از خانه خودداری کنید.
  • دانه های لوبیا را باید در عمق 2 تا 3 سانتی متری از خاک بکارید و فاصله دانه ها از هم باید 15 سانتی متر باشد.

 

شرایط نگهداری کاشت لوبیا برای مدرسه

نور: گلدانی که لوبیا در آن کاشته می شود را در یک مکان روشن قرار دهید ولی در آفتاب کامل و در برابر نور مستقیم خورشید نباشد.

آب: نباید اجازه دهید جوانه لوبیا شما خشک شود و زمانی که گیاه لوبیا شروع به گل دادن می کند به آن آب بیشتری دهید تا خشک نشود. مواظب باشید خاک کاملا خیس و پر آب نشود و فقط خاک را مرطوب کنید. در صورت امکان بهتر است آبیاری را هنگام صبح انجام دهید. در هنگام دادن آب مراقب باشید برگ های لوبیا خیس نشود.

دما: دمای معمول خانه ها 18 تا 24 درجه سانتیگراد برای رشد گیاه لوبیا مناسب است. از قرار دادن گلدان در محل سرد (کنار پنجرهها) و یا در کنار شوفاژ و بخاری بپرهیزید.

خاک: لوبیا برای رشد به خاک حاصلخیز نیاز دارد. مخلوط خاکبرگ و خاک باغچه انتخاب مناسبی است.

 

توضیحات

با انجام مراحل کاشت لوبیا برای مدرسه، مفاهیم زیر برای دانش آموز مشخص می‌شود:

دانه قسمت بسیار کوچک و مهم گیاه است و یک گیاه جدید از دانه به وجود می آید.

دانههای گیاهان پوشش سفت و محکمی دارد که از آنها در برابر شرایط محیطی محافظت می کند.

هر گیاه دانه مخصوص به خود را تولید می کند.

دانه ها به روشهای مختلف از گیاهان جدا می‌شوند تا برای رشد کردن محل مناسبی راپیدا کنند.

یک گیاه تازه از مواد غذایی درون دانه تغذیه می‌کند. سپس هنگامی که برگ‌ها رشد کردند و مواد غذایی گیاه را تامین نمودند، دانه خشک و پژمرده می شود و گیاه از آب، خاک و نور خورشید برای ساخت مواد غذایی مورد نیاز خود استفاده می‌کند.

شکل و اندازه دانه های گیاهان مختلف با یکدیگر تفاوت دارد، بعضی از دانه‌ها کروی هستند و بعضی به شکل تخم مرغ ، گروهی دیگر از آنها سه گوشهاند . بعضی دیگر باریک و درازند و برخی به شکل و اندازه یک عدس هستند . حتی رنگ دانه‌ها نیز تفاوت زیادی با هم دارند . هر گیاهی دانه خاص خود را تولید می‌کند. کافی است دانش آموز را با حبوباتی که در خانه دارید آشنا کنید.

 

قسمت های اصلی دانه هر دانه‌ای را با هر اندازه و شکل و رنگی که داشته باشد، وقتی برش داده و خوب نگاه می‌کنیم ، می‌بینیم که معمولا ازسه قسمت اصلی تشکیل شده است:

اول: پوسته خارجی است که وظیفه‌اش حفاظت از دانه است و معمولا سخت و محکم می‌باشد.

دوم: قسمت ذخیره ای که خود دانه است، یعنی همان قسمتی که مورد استفاده غذایی ما قرار می گیرد ، آنچه به عنوان فندق، پسته و نخودچی می خوریم، همان قسمت ذخیره ای دانه است.

سوم: گیاهک است که به آن جنین گیاه هم گفته می شود یعنی قسمت بارور دانه است و همین قسمت است که پس از کاشتن گیاه رشد می کند و گیاه جدیدی را به وجود می آورد . این قسمت کوچک است و چون داخل پوسته است دیده نمی شود.

دانه‌های گیاهان استفاده زیادی برای انسانها دارند . آنها بخشی از غذای ما و جانوران را تشکیل می دهند و علاوه بر آن مصارف صنعتی فراوان نیز دارند.

 

 

انتهای پیام/

 

تبلیغات